100% Waterproof speelt ‘De Briefing’

Hij ligt klaar voor vertrek te fonkelen in het Havenrak: cruiseschip De parel van Waterland. Maar voordat dit drijvende vakantieparadijs het ruime sop kan kiezen, moet eerst het personeel worden recht gericht in een grondige briefing. Om de rederij uit het slop te halen, is het namelijk tijd voor een nieuwe koers van Hogerhand. Eentje met een heus welkomstlied. Mét danspasjes.

Of kapitein Rob (“Wat is nou een oude bok zonder jonge blaadjes?”), purser Francien (“De zwaartekracht moet gewoon zijn gang kunnen gaan”), steward Julian (“I lóve love..”), stewardess Britt (“Hoe schrijf je gefriemel?”) en barman Oscar (“dit is een Oscar’s Virgin, daar gaan de vrouwtjes om smeken, let op mijn woorden”) dáár aan kunnen wennen?

100% Waterproof is een Broeks gelegenheidsgezelschap dat de voorstelling De Briefing speciaal voor het Huiskamerfestival heeft gemaakt. U kunt het zien als een proloog op de ooit uit te voeren spektakelvoorstelling De Terminal. Maar daar staat nog geen letter van op papier, dus dat kunt u ook net zo goed niet doen. Hoe dan ook wensen we u een behouden vaart op de woelige baren van het leven. Wij loodsen u er met liefde doorheen.

De Briefing wordt gepeeld door:
Aart van Eldik – Kapitein Rob
Tessa Posthuma de Boer – Purser Francien
Bo Kamphues – Steward Julian
Liza Hoek – Stewardess Britt
Ties Hagemeijer – Barman Oscar

Tekst & Regie: Petra Vollinga
Muziek & Beeld: Evert Jan de Jong