Henk John

Henk John, oprichter Neeltje Pater (1941-2014)

THEATERSTICHTING NEELTJE PATER

Stichting Waterlandse Theaterprojecten Neeltje Pater is opgericht op 15 april 1986 te Broek in Waterland. Zij is voortgekomen uit de ‘Broeker wagenspelen’ die volgens traditie op een boerenkar in het schilderachtige dorp werden opgevoerd.

De stichting wil graag een bijdrage leveren aan het culturele leven van Waterland. Met verrassende theaterstukken die de historie van Noord-Holland in combinatie met eigentijdse thema’s verbeelden. Op geheel eigen wijze wordt heden en verleden, fictie en werkelijkheid vermengd tot een soms absurdistische theatervorm met een forse dosis humor en spektakel in combinatie met zang, dans, muziek, film en natuurlijk toneel.

De spektakels vinden plaats op sfeervolle intieme locaties zoals: het binnenplein van het historische Broeker Huis, het eiland op het Havenrak tot aan een varend theater waarbij het publiek met bootjes verschillende podia bezoekt. Hiernaast verrijkt Neeltje Pater het culturele leven in Waterland met met voorheen wagenspelen, workshops en het Broeker Theatercafé: een combinatie van muziek, hapjes en cabaret. En sinds enkele jaren met het Huiskamerfestival.

Bestuur Neeltje Pater

Voorzitter Roel Snijders
Secretariaat Gerdien Mulder
Productieleiding Janine Haars
Penningmeester Lotte van Delft

Bestuursleden: Evert Jan de Jong (productie), Sander van Leeuwen (sponsoring), Janette Visser-Mars (productie) en Monique van der Ende (communicatie en pr).

Jouw theater

Deel je creatieve theatrale muzikale en beeldende Broekse ideeën per mail met janine@neeltjepater.nl
Wie weet brengen we samen jouw productie ook op de bühne.