Pers2017-06-16T12:22:56+00:00

HUISKAMERFESTIVAL 2017

Op 19 & 20 mei 2017 staat het pittoreske dorp Broek in Waterland voor de 4e keer volledig in het teken van theater. In de breedste zin van het woord. Van brassband tot ingetogen liedjes, van in-je-broek-piesen-van-lachen tot traantje-wegpinken-van-ontroering.

Het is vrijdagavond, tijd voor de gezelligste huiskamer van Nederland.

Na de super getalenteerde kids van de NKT Theaterschool, gaat het Huiskamerfestival vrijdagavond op de gevoelige, intieme toer in een mega knusse huiskamer op het mooie Kerkplein, het hart van Broek. Daar zal Voice-finaliste Jennie Lena in een akoestische sessie, met alleen een gitarist, laten horen wat de ware schoonheid van muziek is. Na de pauze kunnen de lachspieren aan het werk met carbaretduo Niet Schieten! Later op de avond is de Huiskamer een heerlijke loungeplek met DJ, om met een drankje de avond nog eens door te nemen. Thank God it’s Friday!

Zaterdagavond, dé befaamde huiskamerroutes.

Op de tweede avond wordt je vanaf de eerste seconde letterlijk weggeblazen door het Broken Brass Ensemble, waarna iedereen in groepjes door het dorp zal zwerven van voorstelling naar voorstelling. Van Van der Laan & Woe naar De Fransse Eijkel, van Ellen Dikker naar Thijs van de Meeberg en van Blonde Bizon en Das Band naar Gabbi Lieve en Ronald Snijders. Met 3 voorstellingen op1 avond wordt je theaterhonger hoe dan ook gestild. Zodat je aan het eind van de avond alleen nog maar wilt dansen. Op de onweerstaanbare klanken van The Beatnotes.

Meer weten? Voor meer informatie, foto’s en interview aanvragen, kunt u contact opnemen met Monique van der Ende, pers@neeltjepater.nl, 06-53732430

Noordhollands Dagblad – 22 mei 2017

‘Genieten van grappen, grollen en omgeving’

UNIEKE FOTO EXPOSITIE

Van 7 t/m 20 mei 2017 is Broek in Waterland het decor voor een unieke foto-expositie, een gloednieuw onderdeel van het 4e Huiskamerfestival op 19 & 20 mei. Portretfotografen, initiatiefnemers en curatoren Merlijn Doomernik en Tessa Posthuma de Boer hebben 15 fotografen uit Waterland en omstreken bereid gevonden om hun visie op het thema Huiskamer vast te leggen op de levensgrote, gevoelige plaat.
“Het wordt fantastisch,” vertelt Doomernik. “Het zijn stuk voor stuk geweldige fotografen die hun sporen al meer dan verdiend hebben.” De fotografen kregen alleen het thema mee en waren verder vrij in hun uitvoering, dus zijn de 15 foto’s allemaal totaal verschillend. Maar van theatraal tot autonoom, van abstract tot beeldend, ze hebben één ding gemeen: ze gaan je raken.

De fotografen
Uit Broek in Waterland exposeren Tessa Posthuma de Boer, Peggy Saffrie, Roos Trommelen, Merlijn Doomernik, Albert Roosenburg en Natalia Toret. Verder doen mee: Marcel Molle (Landsmeer), Julie Hrudová, Willeke Duijvekam, en Ineke Oostveen (Amsterdam), Patrick Post (Monnickendam), Rachel Corner (Holysloot), Wout Berger (Uitdam), Maurice Boyer (camping in Overleek) en voormalig Broeker Bert Verhoeff.

HUISKAMERFESTIVAL 2017 IN DE PERS

Overstromend water

‘Overstromend Water’ oktober 2016

ENKELE REACTIES NA DE VOORSTELLING ‘Overstromend Water’

Tweet Burgemeester van Waterland – ‘Gisteravond de voorstelling #overstromendwater van #NeeltjePater in BroekinWaterland bijgewoond. Wat een prachtig evenement! #1916watersnood

Reactie van bezoeker – ‘We zitten nog heerlijk na te genieten van een verrassende en buitengewoon gezellige theatervoorstelling. Neeltje Pater in een andere zeer originele uitvoering met een aansprekend thema op twee inspirerende locaties. Erg leuk om de twee, soms zeer leuk improviserende “ceremoniemeesters” de verbinding te laten leggen tussen de “gastoptredens” van, wat ik begrepen heb, andere muzikale Broekers. Ik wil jullie en alle andere medewerkers achter de schermen van harte feliciteren, want dat hier weer veel energie in gestopt is, was duidelijk zichtbaar.’

Prettig Weekend – ‘Naar de voorstelling ‘Overstromend Water’ in Broek in Waterland. Theaterstichting Neeltje Pater maakte een spannende voorstelling in het teken van de watersnoodramp en liet het publiek aan den lijve ondervinden het dat geweest moet zijn, in 1916. Als makke schapen stonden we op een kluitje in de kerk, wel met laarzen en regenjas aan, als bij een echte ramp, niet wetend dat we al ‘vluchtend’ voor het water in een schapenstal zouden eindigen. Gelukkig kwam Cees Pels met zijn rijdende winkel ons van rantsoen voorzien. De voorstelling was de toegangsprijs meer dan waard’

Achtergrond Theaterstichting Neeltje Pater
Stichting Waterlandse Theaterprojecten Neeltje Pater is opgericht op 15 april 1986 door Henk John en Ron Drost. Zij is voortgekomen uit de Broeker wagenspelen die volgens traditie op een boerenkar in het schilderachtige dorp werden opgevoerd. De stichting weet altijd ruim 1.000 betalende bezoekers naar de voorstellingen te trekken. En niet alleen trouwe volgers uit Broek in Waterland, maar vooral ook buiten de dorpsgrenzen. De stichting wordt o.a. gesteund door het VSB Fonds, de Provincie Noord-Holland en Gemeente Waterland en particuliere donateurs en is al meermalen onderscheiden.

Meer info en interviews
Interesse? Neem dan contact op met Monique van der Ende  (info@neeltjepater.nl of 06 53732430).

Overstromend water

Huiskamerfestival 2015 in de media

8 juni 2015 Paradesfeer in Broek in Waterland – Noord Hollands Dagblad

7 juni 2015: Paradesfeer in Broek in Waterland – Noord Hollands Dagblad Online

8 juni 2015: Zinderend theaterweekend in Broek – Dichtbij.nl

9 juni 2015: Zinderend theaterweekend in Broek – Witte Weekblad

7 juni 2015: Foto impressies: InWaterland en InWaterland op Facebook.

2 mei 2015: Verliefd op Broek – Telegraaf

april 2015: De Kunst van het weglaten – Laag Holland

Meer info en interviews
Interesse? Neem dan contact op met Monique van der Ende  (info@neeltjepater.nl of 06 53732430).