VRIJDAG 28 JUNI – 18:30 TOT 00.30 

Op vrijdagavond 28 juni is het weer tijd voor het leukste weekend van het jaar: het Huiskamerfestival. Met een fantastische line-up starten we de vrijdagavond met de jazz-funk band vol met jonge talenten: Fata Morgana. Daarna hebben we maar liefst 4 geweldige artiesten op 3 verschillende unieke locaties. Van intieme huiskamer tot stoere brandweerkazerne en moderne school-lobby. Dompel je onder in muzikaal cabaret en prachtige muziek en zang. We sluiten deze avond met zijn allen af voor de uitsmijter van de avond, de 3e voorstelling, van niemand minder dan Trijntje Oosterhuis!

Kaarten bestellen

FATA MORGANA – Muziek

Met Fata Morgana, een jonge zeskoppige jazz-funkband uit Amsterdam, openen we de avond op het Kerkplein.

Hun eigen nummers hebben catchy blazer lijntjes, jazzy akkoorden en groovende ritmes die je kennis laten maken met een splinternieuwe funk! Ze hebben gespeeld op de podia van Paradiso (Super-Sonic Jazz Festival), Skatecafé en op nog veel meer plekken. Ze zijn jong en propvol passie. Hou een oogje in het zeil voor hun debuutalbum dat later dit jaar uitkomt. Rocco Rijs (toetsen), Jonathan Everts (bas), Kingston Sweet (gitaar), Kaz Vlasman (drums), Finn de Vrieze (trompet), Denise Koppers (saxofoon) – bijna allemaal zitten ze in het eindexamenjaar van de Vinse School.

The BlueBirds – Country Muziek

Uit een gedeelde passie voor countrymuziek ontstond een bijzondere samenwerking tussen drie getalenteerde singer-songwriters: Elske deWall, Krystl en Rachèl Louise. Sinds 2017 spelen ze in gerenommeerde zalen als Paradiso en Concert at Sea en zijn ze inmiddels meerdere club- en theatertournees verder.

Op hun tweede album “Great Big World” schitteren Kris Berry, Yori Swart, Stephanie Struijk, Janne Schra, Birgit Schuurman, Leonie Meijer, Lorrèn, Hadewych Minis en uiteraard Elske deWall als ‘Guest-Birds’. Leonie Meijer is inmiddels een vaste aanwinst die live alle shows meespeelt met Krystl en Rachèl.

thebluebirdsmusic.nl

Maartje & Kine – Muzikaal Cabaret

Het concert begint. Je kan een speld horen vallen. Dan klinken eindelijk de eerste tonen. La musique est magnifique. Maar met een daverende klap slaat de pianoklep op de hand van de pianiste. Haar schreeuw wordt een aria. En ineens heeft de viool een eigen wil. Bach transformeert via Mexican Hat Dance tot Michael Jacksons Thriller. Beuken, rocken, zweten. Maartje & Kine musiceren door, zélfs als de wereld vergaat! Want wanneer de nood het hoogst is, is de muziek nabij. Met groot succes traden Maartje & Kine al eerder op tijdens het Huiskamerfestival. Wij zijn trots dat wij weer van ze kunnen gaan genieten! Luisteren en huiveren was nog nooit zo lekker!

Beeld: Corne van der Stelt

maartjeenkine.nl

Martijn Kardol – Cabaret

Martijn Kardol won als eerste cabaretier ooit in een theaterseizoen alle prijzen op het Groninger Studenten Cabaret Festival en het Leids Cabaret Festival. Zijn debuutprogramma ‘Bang’ werd overladen met lovende reacties en genomineerd voor de ‘Neerlands Hoop 2018’, de prijs voor meest veelbelovend cabarettalent. In februari 2022 ging hij in première met zijn derde avondvullende show ‘De Situatie”. In 2024 beleeft Martijn zijn musicaldebuut in ‘Ver van je bed’, een cabaretmusical van Oatmilk.

Martijn is een veelgevraagd columnist voor de radio (3FM, Radio Veronica en Radio 538). Ook schrijft hij voor het satirische programma ‘Plakshot’ van de VPRO en is vast onderdeel van het iconische radioprogramma ‘Spijkers met Koppen’ op NPO Radio 2.

Foto: Pim Hendriksen

martijnkardol.nl

Trijntje Oosterhuis – Muziek

Megatrots, Trijntje komt deze avond samen met haar gitarist de sterren van het Kerkplein zingen. Samen met haar broer Tjeerd richt ze begin jaren negentig Total Touch op. In 1994 tourt ze met Candy Dulfer de wereld over, twee jaar later wordt de eerste single van haar band, Touch Me There, opgepikt door de radio.

Haar echte doorbraak komt nadat Trijntje de Amsterdam ArenA opent met de hymne De Zee en heel Nederland verrast met haar vocale kwaliteiten. Zo werkte ze onder meer samen met Toots Thielemans, Herbie Hancock, Al Jarreau, Lionel Richie, John Ewbank, Carel Kraayenhof, Janine Jansen, Candy Dulfer, Anouk en was jaren één van de Ladies van Ladies of Soul.

Let op: dit optreden is alleen met staanplaatsen.

trijntje.nl

Wij bedanken onze hoofdsponsoren van het Huiskamerfestival 2024