ZATERDAG 29 JUNI – 18:30 TOT 00:30

Trek je theaterschoenen aan en loop 1 van de 4 routes met elk 3 verschillende voorstellingen. De keuze is enorm en super afwisselend. Na iedere voorstelling komen we terug in de Huiskamertent op het Kerkplein. Na de laatste, 3e voorstelling, kun je uit volle borst meezingen in de Huiskamertent op het Kerkplein met de Smartlappen Karaoke band en daarna nog even dansen met dj Maurijn.

We hebben een kleine aanpassing in de zaterdagprogrammering voor route 4 moeten maken vanwege een annulering. Daan van der Hoeven komt nu in de plaats van Kor Hoebe.

Kaarten bestellen

Maaike Zingt met De Fanband – Tribute to Carol King

Maaike Everts-Wierda, woonachtig in Waterland, begon op haar 7e met cello spelen en op haar 15e met contrabas. Vanaf het eerste jaar op de cello speelde zij in een orkestje. Daar ontdekte zij dat ze samen muziek maken het mooiste vond wat er bestond. Op haar 18e werd zij met haar contrabas aangenomen op het conservatorium. Samen met een paar leden van het “Houtlicht” ensemble met oa Evert Jan de Jong, welke eerder te zien was op het Huiskamerfestival, is het idee ontstaan om ook eens een liedjesprogramma van een van hun favoriete zangers, zangeressen ten gehore te brengen. Zodoende dit jaar hun eerste editie ter ere van “Carole King”! Enjoy!

Christian van Eijkelenburg – ABSURDISTICH CABARET

Pers en publiek zijn het er na Christians spetterende solodebuut over eens: met zijn eigenzinnige en absurdistische stijl blaast hij een frisse wind door het cabaretgenre. En die frisse wind is heerlijk. Nadat hij ruim zes jaar onderdeel uitmaakte van cabaretduo De Fransse Eijkel (winnaar publieksprijs Amsterdams Kleinkunst Festival) was hij de afgelopen twee seizoenen in de theaters te bewonderen met zijn eerste solovoorstelling ‘Drift’. Hij kreeg lovende kritieken, ontving het Stijgend Applaus Stipendium en werd als klap op de vuurpijl genomineerd voor de Neerlands Hoop.

Christian bestormt samen met zijn beamer vol zelfgemaakte visuals opnieuw de theaters. In zijn surrealistische en zinnenprikkelende cabaretperformance ‘Wanen’ versmelten realiteit en verbeelding tot er werkelijk geen touw meer aan vast te knopen is.

www.christianvaneijkelenburg.nl

Das Band & The Singing Chefs – Zang, muziek en vermaak

Das Band is back. Sluit je aan bij deze legendarische midlife boyband. Geniet mee tijdens een Italiaanse avond vol zang, muziek en vermaak. Ze koken, zingen en dansen alsof hun leven er vanaf hangt. Das Italo is een Italiaanse show vol met heerlijk hapjes, drankjes, zang, dans en feest. Onze Singing Chefs verwelkomen u met witte tafels, Chianti en zo veel meer. Dit wil je niet missen.

Poëtisch Rariteitenkabinet door bevlogen Broekers

Laat je verrassen door het Poëtisch rariteitenkabinet, samengesteld door bevlogen Broekers. In de verborgen hoeken van een eeuwenoud gebouw weerklinken poëtische klanken van diverse dichters. Van Kopland tot Schmidt, van Buddingh tot Nijhoff, van Gorter tot Heytze, van gevoelig tot grappig, deze Broekers deinzen nergens voor terug. Je verlaat de voorstelling een poëtische ervaring rijker.
Let op: deze voorstelling heeft staanplaatsen.

Voordrachten: Margot van Genderen, Claartje Michels, Piet van der Snoek, Emil Stöve, Jan Viergever en Willem Wiarda.
Muzikale omlijsting: Charlie Knebel (zang), Max Terstappen (gitaar), en Skip Renssen (piano).
Regie: Amandus van den Elshout.

Johan Goossens – Cabaret

Na twee voorstellingen over het onderwijs, één over zijn seksleven en één over mantelzorgen, is het weer een verrassing waar Johan mee zal komen. Hij hield een jaar pauze van het podium om verhalen op te doen. Heeft hij weer lesgegeven? Met daklozen gewerkt? Of zich in de liefde gestort? Hij komt het vertellen in typische Johan-stijl: soms gênant, vaak grappig en meestal pijnlijk herkenbaar. Met liedjes, dat sowieso.

Johan maakte twee programma’s over zijn werk op een ROC en werd hiervoor genomineerd voor de Neerlands Hoop. Zijn lied Briefje over mantelzorgen werd genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2022. U kunt Johan kennen van De slimste mens, Wie is de Mol, The Roast of Ali B. en The Roast of Hans Klok of van zijn liedje Kutkind.

Foto: Anne van Zantwijk

Beth & Flo – Klassieke muziek met kleinkunst en cabaret

Muziek van Gershwin, Rachmaninov en Smetana: met vier handen op één piano laten Beth & Flo de zaal – of in dit geval het plein – zinderen. Virtuoos, muzikaal en perfect op elkaar ingespeeld. Klassieke muziek op hoog niveau gecombineerd met sprankelende liedjes, fysiek theater en een flinke dosis humor!

In oktober 2020 stonden ze in de Finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. De jury omschreef hen als “een veelbelovend cabaretduo dat klassieke muziek knap weet te combineren met prachtige scènes”. Naast de concerten die zij geven, touren langs de theaters met hun cabaretvoorstelling Ander Onderwerp (natuurlijk bomvol klassieke muziek).

www.bethflo.com

Tim Knol en Joost Botman – Americana Singersongwriters

Tim Knol en Joost Botman, twee doorgewinterde muzikanten, zangers en verhalenvertellers, beide van West-Friese bodem. Allebei met een nieuw album dat eind 2023 is uitgekomen. Allebei een volle agenda met hun theatertour. Ondanks drukke schema’s vinden Tim en Joost tijd om met elkaar op te treden. Verwacht prachtige liedjes uit hun eigen repertoire en dat van degenen die hen inspireren, doordrenkt met boeiende verhalen en een vleugje humor, zoals we van ze gewend zijn.

Godenzonen – Muzikaal Cabaret

Ajax is meer dan een club. Daar zijn Luan, Robbie en Guillano het roerend over eens. De boezemvrienden konden alle drie in de ArenA schitteren, maar kozen het geijkte pad: het theater. In Godenzonen praten de rasechte Amsterdammers over hun eerste liefde en dat middels muziek, cabaret, comedy en spoken word. De tragiek van Frank de Boer of de schoonheid van de goal van Zlatan. Alles passeert de revue. Met een lach en een traan.

Godenzonen was al te zien in een bomvolle Kleine Komedie en was goed voor 19 uitverkochte shows bij De Parade in de zomer van 2022. “Het spelplezier, de muzikaliteit en de kritische insteek van de voorstelling overtuigen van begin tot eind, waardoor de voorstelling ook voor Ajaxhaters een feestje wordt”-Theaterkrant. Met Luan Buleshkaj, Robbie Wallin en Guillano Herdigein.

Foto: bloomingmoonstudio
kobratheater.nl

Levy Geernaert – Cabaret Jong Talent

Levy (24) stond in april dit jaar nog in een uitverkochte Kleine Komedie in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival en won de AKF-aanmoedigingsprijs Shaffy Cheque. ‘Een veelbelovende, overtuigende performer’ en ‘hij weet hoe met veel gemak, humor en intelligentie het publiek moet bespelen’. Hij is geboren en getogen in Vlissingen. Inmiddels studeert hij aan de Amsterdamse Toneelschool enKleinkunstacademie. Zijn 1e voorstelling heet Zodoende. ‘Weet je, ik heb geen idee wat ik jullie precies moet zeggen, maar ik weet wel wat mij troost’.

instagram

Speelman en Speelman – Muzikaal Cabaret

Vooruitgaan is niet altijd rechtdoor. Daan en Joost staan al meer dan 25 jaar samen op de planken, een jubileumjaar! De afgelopen jaren bood de jongens de tijd om nieuwe nummers te schrijven en een nieuwe draai te geven aan de eenheid die ze jarenlang zijn geweest. Vervlochten met elkaar, sterk, maar ook zoekend.

Loskomen van elkaar was noodzakelijk om nu dichter bij elkaar te staan als twee identiteiten, met twee verschillende talenten, om elkaar te versterken. Ze hebben elkaar opnieuw gevonden en het publiek gemist, nu de Speelmannen hebben ontdekt dat hun kracht ligt in het ontmoeten. In al deze rust bruist het van creativiteit! Het is eerlijk en rauw, vrolijk en vol enthousiasme. Het is raak!

www.speelmanenspeelman.com

Aron Elstak – Cabaret

In zijn nieuwe theatershow Sidekick geeft Aron een stem aan de wingman, de plus-1, de pijnboompit naast de carpaccio, de cockblocker. Dat doet hij natuurlijk met innemende liedjes, keiharde grappen en scherpe imitaties. Maar welke sidekick staat hém bij als het hem niet in z’n eentje lukt? In een brandende wereld relativeert hij de grote dingen klein en de kleine dingen groot.

Aron schreef de afgelopen jaren meer dan 70 scènes en liedjes voor Spijkers met Koppen op NPO Radio 2. Hij weet de actualiteit razendsnel, vanuit een originele en grappige invalshoek, om te zetten in tekst en muziek. Met zijn kenmerkende warme stem kan hij als geen ander een verhaal vertellen in een lied. Aron is de koning van de spraak en heeft naast een prachtige vertelstem ook veel accenten, talen en stemmetjes in huis.

Foto: Anne van Zantwijk
www.aronelstak.nl

Daan van der Hoeven

Daan van der Hoeven – Stand-up Comedy

Als Daan komt spelen, komt hij ook echt spelen. Zijn crowdwork is ongeëvenaard. Hij speelt regelmatig op festivals als Lowlands, Paaspop, Concert at Sea en Oerol. Ook zag je hem op het International Comedy Festival Rotterdam en het Utrecht International Comedy Festival. Hij heeft meegewerkt aan populaire tv- programma’s zoals Draadstaal en Dit Was Het Nieuws. Op dit moment werkt hij bij De Avondshow Met Arjen Lubach.

Daan heeft meerdere prijzen gewonnen waaronder het Groninger Studenten Cabaret Festival. De jury zei hierover: “Daan’s programma zit stevig in elkaar met een goede balans tussen sterke grappen, bijdehante types, interessante zelfreflectie en een gezonde dosis zelfspot. Hij durft zichzelf kwetsbaar op te stellen en dat maakt hem, in combinatie met zijn Leidse accent, een innemende persoonlijkheid. Hij timet goed en weet de zaal te bespelen. Hij heeft een hoge grapdichtheid en zijn programma heeft een mooie cadans.”

SMARTLAPPEN KARAOKE LIVE SHOW – MEEZINGEN

Zing, lal, lach, drink en pink een traantje mee met André Hazes, Willy Alberti, Johnny Jordaan en Tante Leen, maar ook met Wim Sonneveld, Ramses Shaffy en Ben Cramer! De laatste 3 kwartier van deze avond is Kor uw gastheer en Toos en Stien schenken graag een borreltje voor U in. De Smartlappen Karaoke Live Band bestaat uit muzikanten die hun sporen hebben verdiend bij Nederlandstalige iconen als Guus Meeuwis, Boudewijn de Groot, Danny de Munck, Willeke Alberti, maar ook rockbands als Kane en De Raggende Manne. De Smartlappen Karaoke Live Band werd 20 jaar geleden opgericht en sindsdien hebben ze 20.000 man in de Alpha op Lowlands de polonaise laten lopen, wordt jaarlijks het dak van Paradiso eraf geblazen en is de show inmiddels uitgegroeid tot een goed gesmeerde machine, waarbij een prettige chaos en gezelligheid de boventoon voeren.

Foto Franklin vd Erf Nils Jonkers Groot
www.smartlappenkaraoke.nl

Wij bedanken onze hoofdsponsoren van het Huiskamerfestival 2024