Cinema Neeltje2018-09-15T12:24:11+00:00

CINEMA NEELTJE; MOOIE FILMS OP VERRASSENDE LOCATIES

 

Omdat theaterstichting Neeltje Pater gek is op alle vormen van kunst, laten we in 2018 een lang gekoesterde wens uitkomen: film kijken in ons filmdecor-waardige dorp. In een afwisselende Tour du Cinema, veranderen de meest dramatische locaties voor 1 avond in een huiselijke bioscoop waar je kunt genieten van een film die je raakt.

CINEMA NR. 1 ‘WATERBOYS’

De tour is gestart op zaterdag 26 mei 2018 in de Broeker Kerk, met de film ‘Waterboys’. Een grappig en ontroerend verhaal over misdaadromanschrijver Victor en zijn cello spelende zoon Zack. Op dezelfde dag door hun vrouwen het huis uitgezet, moeten de mannen zichzelf en hun relatie opnieuw zien uit te vinden tijdens een turbulente reis naar Schotland, ter promotie van Victor’s nieuwste boek. Een film over een vader die maar niet volwassen wil worden en zijn zoon die het leven wat minder serieus zou moeten nemen. We kijken terug op een bijzondere eerste Cinema Neeltje avond in een uitverkochte kerk.

CINEMA NR. 2 ‘LION’

Nadat bij de eerste editie onze mooie kerk werd omgetoverd tot bioscoop, was het nu de beurt aan de voormalige vleeshal. Geen bloederige horrorfilm, maar het prachtige, Oscargenomineerde, ontroerende en waargebeurde ‘Lion’. Een klein jongetje wordt op zijn 5e gescheiden van zijn moeder en broertje in India en komt na allerlei omzwervingen bij een Australisch echtpaar terecht. Maar zijn roots laten hem niet los en als hij volwassen is moét hij op zoek naar zijn herkomst. Maar waar komt hij precies vandaan? Google Earth biedt uitkomst.