Huiskamerfestival2017-06-09T16:23:23+00:00
Huiskamerfestival 2017

HUISKAMERFESTIVAL 2017

De 4e editie van het Broeker Huiskamerfestival.

Op 19 & 20 mei 2017 stond het pittoreske dorp Broek in Waterland voor de 4e keer volledig in het teken van theater. In de breedste zin van het woord. Van brassband tot ingetogen liedjes, van in-je-broek-piesen-van-lachen tot traantje-wegpinken-van-ontroering. Klik hier voor een impressie van de vrijdagavond en klik hier voor de zaterdagavond.

Enkele deelnemende artiesten 2017. Zie voor alle artiesten, onze festivalkrant Download ‘m hier!

Ellen Dikker

Ellen Dikker op huiskamerfestival

Ellen Dikker; een vertrouwd gezicht op het Huiskamerfestival. Ellen deed de Theaterschool in Eindhoven, won in 2006 de Persoonlijkheidsprijs  op het  cabaretfestival Camaretten en ging in 2008 in première met haar eerste avondvullende cabaretprogramma Toendra. Dit programma werd direct genomineerd voor de prestigieuze VSCD-Cabaretprijs de Neerlands Hoop. Na Toendra volgden Fjord, Horten & Stoten en Groene Vingers. Ellen is cabaretière, columniste en voetbalmoeder. Momenteel toert ze  met haar vijfde avondvullende soloprogramma ‘Buitenspel’ door het land. Iedere week schrijft zij voor de zaterdageditie van Het Parool haar column ‘de Kleine Messi’ over haar zoontje dat bij Ajax speelt.  In mei 2017 verschijnt er een boek met haar columns.

Stefano Keizers op huiskamerfestival

Stefano Keizers is het pseudoniem van de Nederlandse kleinkunstenaar Gover Meit. In 2009 is hij afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie en was tot 2013 zanger van de band Wooden Constructions. Bij het grote publiek bekend geworden door zijn optreden als kandidaat in de Slimste Mens. Hij houdt van gepuréérd, was ooit bijna eigenaar van een Chinese keramiekfabriek en is ondergepist door een Bengaalse tijger in Artis. Ook vertelde hij met uitgestreken gezicht getrouwd te zijn geweest -„heel even”- met zeilster Laura Dekker. Of het nu allemaal fictie of waargebeurd is, feit is dat hij een fascinerend personage in zijn eigen langspeelfilm is. Hoofdrolspeler, regisseur en grimeur tegelijk. In 2014 besloot hij op het podium kleinkunst en liedjes ten gehore te brengen. Op 18 april 2016 won hij de 29e editie van het Concours om de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Speelman en Speelman

Speelman & Speelman op Huiskamerfestival

Speelman en Speelman; een vertrouwd gezicht op het Huiskamerfestival. In 2017 toeren ze door het land met hun nieuwe voorstelling: ‘Het moet eruit’. De behoefte bij de Haarlemse broers is groot: het moet er allemaal uit. Na tien jaar blikken Daan en Joost Speelman terug op hun carrière op de planken, een decennium vol succes en tegenslagen. En het gaat er op deze “trip down memory lane” muzikaal en humoristisch aan toe. ‘Het moet eruit’ wordt een jubileumvoorstelling waarin niets onbesproken blijft.

GABBI LIEVE OP HET HUISKAMERFESTIVAL

De uit Monnickendam afkomstige Gabbi Lieve is zangeres en songwriter. Met haar bijzondere stem beschouwt ze in haar songs met frisse blik het leven. Haar eerste EP ‘Hide and Seek’ verscheen eind 2014, waarop o.a. een samenwerking met ‘Jake Reese’ Jaap Reesema.

Gabbi Lieve stond al in Club Dauphine en in het voorprogramma van Anneke van Giersbergen. Ook speelde ze samen met Tim Knol op Here Comes The Summer (ITGWO) en was ze, naast Jett Rebel en Shirma Rouse, te zien in de KPN-reclame ‘Feeling Good’.

Gabbi Lieve is één van de On Stage talenten van 3FM-dj Giel Beelen. Ze trad o.a. op bij het 3FM programma Eva & Giel, De Ochtendshow van Giel Beelen, RTL Late Night, De Wereld Draait Door, Bevrijdingspop Haarlem, Festival de Beschaving, Mundial, Festival Share A Perfect Day en Eurosonic/Noorderslag.

November 2016 stond ze samen met de andere talenten van Giel Beelen in een uitverkocht Paradiso. www.gabbilieve.com

 

 

VAN DER LAAN & WOE OP HET HUISKAMERFESTIVAL

Van der Laan & Woe (voorheen Geen Familie) bestaat uit Niels van der Laan en Jeroen Woe. Zij ontmoetten elkaar op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

Het duo won in 2005 de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival. Met hun derde programma Superlatief begon de samenwerking met regisseur Erik van Muiswinkel. Dit programma werd in 2011 bekroond met de Neerlands Hoop-prijs voor de meestbelovende cabaret-act. Met hun vierde voorstelling, Buutvrij, werden ze genomineerd voor de Poelifirario, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen.

Niels en Jeroen zijn momenteel wekelijks te zien in De Kwis, een satirische nieuwsquiz op de zaterdagavond met Rob Urgert, Joep van Deudekom en Paul de Leeuw. In 2010 schreven en speelden ze mee met Gedoog Hoop en Liefde, de oudejaarsconference met verder Erik van Muiswinkel, Mike & Thomas, Sanne Wallis de Vries en Ronald Goedemondt. Ze maakten 8 jaar lang deel uit van het radiocabaret van Spijkers met Koppen.

 

JENNIE LENA OP HET HUISKAMERFESTIVAL

Jennie Lena zingt vanuit haar hart en weet je met haar stem te raken.

Haar optredens zijn rauw, emotioneel, en krachtig: de muziek stroomt door elke vezel van haar lijf en met haar stem weet ze keer op keer te ontroeren.  Ze is dan ook meer dan zomaar een zangeres: ze is een authentieke artiest met charisma. Haar stem IS haar hart en ziel, waarmee ze verhalen vertelt, emoties overbrengt en echt contact maakt met de luisteraar. En dat is niet onopgemerkt gebleven.  Zo heeft Jennie Lena in het voorprogramma van Joss Stone gestaan, trad ze op in het legendarische Apollo Theater in Harlem, New York, ging ze meerdere keren op clubtour door Europa, verzorgde ze optredens in Azië en de Verenigde Staten en was ze regelmatig te gast bij programma’s als Giel (3FM) en De Wereld Draait Door (NPO 1).  In 2015 doet ze mee aan The Voice of Holland waar ze 2e wordt!

Deze avond zingt ze  Acoustic Sessions samen met haar gitarist. www.jennielena.com

HUISKAMER(S) IN BEELD

In unieke, levensgrote, openlucht expositie. Van 7 t/m 20 mei 2017 is Broek in Waterland het decor voor een unieke foto-expositie, een gloednieuw onderdeel van het 4e Huiskamerfestival op 19 & 20 mei. Neeltje Pater heeft 15 fotografen uit Waterland en omstreken bereid gevonden om hun visie op het thema Huiskamer vast te leggen op de levensgrote, gevoelige plaat. “Het wordt fantastisch,” vertellen twee van de deelnemers Tessa Posthuma de Boer en Merlijn Doomernik. “Het zijn stuk voor stuk geweldige fotografen die hun sporen al meer dan verdiend hebben. Tijdens de expositie wandelen onze werken als het ware door het dorp, zodat ze je elke keer op een andere plek verrassen.” De fotografen kregen alleen het thema mee en waren verder vrij in hun uitvoering, dus zijn de 15 foto’s allemaal totaal verschillend. Maar van theatraal tot autonoom, van abstract tot beeldend, ze hebben één ding gemeen: ze gaan je raken.