HUISKAMER(S) IN BEELD2017-06-09T16:07:58+00:00

HUISKAMER(S) IN BEELD.

Een unieke, levensgrote, openlucht expositie.

Van 7 t/m 20 mei 2017 was Broek in Waterland het decor voor een unieke foto-expositie, een gloednieuw onderdeel van het 4e Huiskamerfestival. Portretfotografen, initiatiefnemers en curatoren Merlijn Doomernik en Tessa Posthuma de Boer hebben 15 fotografen uit Waterland en omstreken bereid gevonden om hun visie op het thema Huiskamer vast te leggen op de levensgrote, gevoelige plaat.

De werken stonden door het hele dorp opgesteld, zodat ze je elke keer op een andere plek verrasten. De fotografen kregen alleen het thema mee en waren verder vrij in hun uitvoering, dus zijn de 15 foto’s allemaal totaal verschillend. Maar van theatraal tot autonoom, van abstract tot beeldend, ze hebben één ding gemeen: ze raken je.

De fotografen

Uit Broek in Waterland exposeren Tessa Posthuma de Boer, Peggy Saffrie, Roos Trommelen, Merlijn Doomernik, Albert Roosenburg en Natalia Toret. Verder deden mee: Marcel Molle (Landsmeer), Julie Hrudová, Willeke Duijvekam en Ineke Oostveen (Amsterdam), Patrick Post (Monnickendam), Rachel Corner (Holysloot), Wout Berger (Uitdam), Maurice Boyer (camping in Overleek) en voormalig Broeker Bert Verhoeff.

Albert Roosenburg – ‘De gezellige huiskamer’

Tessa Posthuma de Boer – ‘Mensjes’

Peggy Saffrie – ‘Living a tale’

Merlijn Doormernik – ‘Anne Jan Toonstra’

Natalia Toret – ‘Wie niet weg is’

Roos Trommelen – ‘Jelle Kaper’

Ineke Oostveen – ‘Aan tafel’

Marcel Molle – ‘Bridge’

Rachel Corner – ‘St. Louis Senegal’

Patrick Post – ‘Hangen op de bank’

Wout Berger

Julie Hudrová – ‘Stefano Keizers’

Maurice Boyer – ‘Camping op de Leek’

Bert Verhoeff – ‘Douwe en Fenna’

Willeke Duijvekam – ‘Gewoon Flink’