HARTVERWARMEND THEATERWEEKEND

Op 28 en 29 juni 2024 staat heel Broek in Waterland weer in het teken van Theater-met-een-hoofdletter-T. Op het 7e Huiskamerfestival kun je je hart ophalen aan twee avonden bomvol cabaret, zang, muziek en kleinkunst in de prachtige huiskamers van ons mooie dorp én in de grote huiskamertent op het Kerkplein. Zet hem alvast in je agenda en laat je straks verrassen, ontroeren en meevoeren. De eerste namen zijn al bekend!

De kaartverkoop begint half mei. Ben je vriend van onze theaterstichting dan begint de kaartverkoop een week eerder. Ook onze vriend worden? Klik dan hier en onze mooie vriendschap kan beginnen.

Zien we je daar?

Liefs, Neeltje

Maartje en Kine

TIM KNOL EN JOOST BOTMAN – AMERICANA SINGERSONGWRITERS

Tim Knol en Joost Botman, twee doorgewinterde muzikanten, zangers en verhalenvertellers, beide van West-Friese bodem. Allebei met een nieuw album dat eind 2023 is uitgekomen. Allebei een volle agenda met hun theatertour. Ondanks drukke schema’s vinden Tim en Joost tijd om met elkaar op te treden.

Verwacht prachtige liedjes uit hun eigen repertoire en dat van degenen die hen inspireren, doordrenkt met boeiende verhalen en een vleugje humor, zoals we van ze gewend zijn.

Maartje en Kine

MAAIKE ZINGT MET DE FANBAND – MUZIEK TRIBUTE TO CAROLE KING

Maaike Everts-Wierda, woonachtig in Waterland, begon op haar 7e met cello spelen en op haar 15e met contrabas. Vanaf het eerste jaar op de cello speelde zij in een orkestje. Daar ontdekte zij dat ze samen muziek maken het mooiste vond wat er bestond. Op haar 18e werd zij met haar contrabas aangenomen op het conservatorium.

Samen met een paar leden van het “Houtlicht” ensemble met oa Evert Jan de Jong, welke eerder te zien was op het Huiskamerfestival, is het idee ontstaan om ook eens een liedjesprogramma van een van hun favoriete zangers, zangeressen ten gehore te brengen. Zodoende dit jaar hun eerste editie ter ere van “Carole King”! Enjoy!

Maartje en Kine

JOHAN GOOSSENS – CABARET

Na twee voorstellingen over het onderwijs, één over zijn seksleven en één over mantelzorgen, is het weer een verrassing waar Johan mee zal komen. Hij hield een jaar pauze van het podium om verhalen op te doen.

Heeft hij weer lesgegeven? Met daklozen gewerkt? Of zich in de liefde gestort? Hij komt het vertellen in typische Johan-stijl: soms gênant, vaak grappig en meestal pijnlijk herkenbaar. Met liedjes, dat sowieso.

Johan maakte twee programma’s over zijn werk op een ROC en werd hiervoor genomineerd voor de Neerlands Hoop. Zijn lied Briefje over mantelzorgen werd genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2022.
U kunt Johan kennen van De slimste mens, Wie is de Mol, The Roast of Ali B. en The Roast of Hans Klok of van zijn liedje Kutkind.

Kasper van der Laan

Theaterweekend 2022

Vrijdag 10 juni. Het was een topavond met Kasper van der Laan, Lisa Osterman en Kees van Amstel. Dansen tot middernacht met DJ Orlando. En dat alles in onze knusse theatertent.
Klik hier voor de foto’s van vrijdag.

Theaterweekend 2022

Zaterdag 11 juni begon met acrobatiek van Tete Beche. Daarna optredens van Kiki Schippers, Maartje & Kine en Elske DeWall. De avond werd afgesloten door onze huisband de Beatnotes.
Klik hier voor de foto’s van zaterdag.

Huiskamerfestival 2019

Vrijdag 24 mei. Het was een topavond met acrobatentrio Tête-bêche, Elske DeWall, Rayen Panday, Madelijne Kool, Jordan Roy en DJ Orlando. En dat alles in onze knusse huiskamertent.
Klik hier voor de foto’s van vrijdag.

HUISKAMERFESTIVAL 2019

Zaterdag 25 mei. Voor het eerst was er deze keer een middagprogramma met muziek van Tromp & Mac Lachlan, de Amsterdamse Zangeressen, magician David Nathan en poppentheater Lejo. Klik hier voor de foto’s van zaterdag.

CINEMA NEELTJE

Met Tour du Cinema komt Neeltje met een reeks filmvoorstellingen op bijzondere lokaties in Broek in Waterland. Klik hier voor een impressie van de Cinema Neeltje avonden.

OVERSTROMEND WATER

Hoe dat voelt? Maak het live mee in 2016. Ervaar in deze interactieve voorstelling met al je zintuigen hoe het is om alles in één klap kwijt te raken. Waan je door beeld, geluid, geur en materie, 100 jaar na dato, middenin het oog van de orkaan. In diezelfde kerk. Kijk hier de foto’s.

Zoals elke stichting hebben ook wij geld nodig om te kunnen doen waar we van dromen. Dus draag je theater een warm hart toe?
Klik dan hier om onze vriend te worden.

Als bedrijf kun je ook bijdragen aan de producties van Neeltje Pater. Graag zelfs. Interesse? Neem dan contact op.

Wij bedanken onze hoofdsponsoren van het Huiskamerfestival 2024